POVRAT ROBE I POVRAT SREDSTAVA

PROCEDURA ZA POVRAT ROBE U ZAKONSKOM ROKU

Prema ZAKONU O ELEKTRONSKOJ TRGOVINI Crne Gore („Sl.list RCG“,br.80/04) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.urbanone.me smatra se prodajom na daljinu. Osim ovim Zakonom, prodaja putem interneta regulisama je i Kodeksom ponašanja u prodaji roba i pružanju usluga na internet tržištu Crne Gore (Sl. List RCG br.31/16).
Kodeks ponašanja u prodaji roba i pružanju usluga na internet tržištu Crne Gore ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne djelatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 radnih dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Kontaktirajte nas putem naše e-mail adrese za pokretanje procedure povrata robe i/ili sredstava. Nakon toga, potrebno je da pošaljete takođe putem mail-a izjavu o odustanku od ugovora koja sadrži broj porudžbenice, šifru artikla koji se vraća, a ako se vrši povrat sredstava i broj računa na koji će se izvršiti povrat. Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu putem e-maila.
U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamjenu za drugi proizvod. Povrat sredstava se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 7 radnih dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 7 radnih dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.
Prilikom povraćaja robe obavezno je robu vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalnom neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i originalni račun.
Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrijednost proizvoda koja nastane kao posljedica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost.

Na vaša pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti, povjerljivošću Vaših ličnih podataka, načinima obrade ili Vašim zahtjevima u vezi sa ostvarivanjem prava na lične podatke odgovoriće odgovorno lice i / ili službenik za zaštitu podataka u Monargo doo - UrbaOne na buy@urbanone.me.
Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se povrat sredstava u iznosu koji je kupac platio za vraćeni artikal i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.
Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 7 radnih dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.