Kako mogu da promijenim porudžbinu?

Ako ste potvrdili porudžbinu i već ste dobili potvrdu putem e-pošte, porudžbina se više ne može mijenjati. Ako vjerujete da je došlo do greške, predomislili ste se ili želite da zamijenite, uklonite ili dodate proizvod svojoj porudžbini, kontaktirajte nas na buy@urbanone.me i ukoliko nas blagovremeno obavijestite na čin pokrenućemo postupak promjene naloga

Mogu li promijeniti adresu za isporuku nakon što sam već poslao porudžbinu?

Ako ste već dobili e-poruku sa potvrdom putem e-pošte, više ne možete da mijenjate adresu za isporuku. To možemo učiniti za vas, ali samo ako nas blagovremeno obavijestite o ovoj promjeni ili istog dana kada ste dobili poruku o potvrdi. U tom slučaju, kontaktirajte nas na buy@urbanone.me

Koji je način isporuke?

Dostava je na adresu koju ste naveli u poružbini kurirskom službom ili poštom.

Koliki su troškovi isporuke?

Troškovi dostave su 2,5e za sve gradove Crne Gore.
Ako je ukupna cijena porudžbine veća od 35e, dostava je besplatna.

Koliko je prosječno vrijeme isporuke?

Na primjer, ako naručite dostavu proizvoda na kućnu adresu i:
već ste platili porudžbinu, ali u trenutku isporuke nijeste kod kuće, prevoznik je dužan da obavijesti pošiljaoca o nemogućnosti isporuke pošiljke, u tom slučaju je pošiljalac dužan da prevozniku da dodatna uputstva.
U slučaju da kupac ne preuzme robu u dogovorenom roku i želi ponovo isporuku, kupcu će biti naplaćeni dvostruki troškovi isporuke.

Šta znači ako proizvoda nema u zalihama?

To znači da proizvod trenutno nije dostupan. Ako proizvod nije moguće isporučiti, povući će se iz ponude Internet prodavnice. Ako ste zainteresovani za kupovinu proizvoda kojeg nema na zalihama, kontaktirajte nas i provjerićemo Vaše mogućnosti isporuke ili možemo preporučiti sličan proizvod koji Vam može odgovarati.

EUR - English

Sadržaj za odrasle osobe: vidljiv